Cookies op de website van De Groene Club

Afval

Slim inzamelen is goed voor de planeet én de clubkas. Elk plastic flesje is € 0,15 waard. Dat is duizenden euro’s per seizoen! We helpen je met een succesvolle statiegeldactie. Er zijn meer kansen voor minder afval. Laat je inspireren.

Extra geld in de clubkas? Zamel je plastic flesjes in!

We verkopen als verenigingen heel veel plastic flesjes met water of frisdrank. En die zijn geld waard! Op elk flesje zit 15 cent statiegeld. Niet-commerciële sportverenigingen mogen het statiegeld houden en aan de club besteden of aan een goed doel schenken. Zamel petflesjes dus in op de club!

Lees meer

Succesverhaal: VV Oudehaske

VV Oudehaske maakt korte metten met afval(kosten). Zo introduceerde de vereniging herbruikbare bekers met het logo. Dat leden ze soms mee naar huis willen nemen, ziet kantinecoördinator Bert Koopmans als compliment: “Het duurt even voor je de neuzen dezelfde kant op hebt, maar nu is iedereen enthousiast.”

Lees meer

GA VOOR EEN VOLLE CLUBKAS

Wij staan voor sterke clubs die financieel gezond zijn. Scoren op duurzaamheid is vaak goed voor de clubkas. Afvalinzameling, energiebesparing of slimmere mobiliteit leveren echt iets op. Zo is energie één van de grootste kostenposten voor een sportvereniging. En is de som niet 1, 2, 3 te maken? Dan denkt de Groene Club mee.

Doe mee