Cookies op de website van De Groene Club

Always forward, Sportclub Den Dungen en VV KHC winnen warmtepomp tijdens Groene Clubweken

Zij gingen voor de winst en scoorden de gratis warmtepomp ter waarde van 30.000 euro! Deze drie clubs zetten een reuzenstap richting een duurzame toekomst: Always Forward uit Hoorn, Sportclub Den Dungen en VV KHC uit Kampen.

De drie verenigingen werden gekozen uit 400 deelnemers. Zij deden mee aan de winactie tijdens de eerste editie van de Groene Clubweken, een initiatief van Mitsubishi Electric en de KNVB Groene Club. Tijdens die weken – van 9 maart tot 9 april 2023 – bleek dat veel clubs dolgraag willen verduurzamen, liefst met een flinke steun in de rug. 

Van idee naar actie!
De Groene Club begon in 2017 als ideeënclub, maar inmiddels is ook echt een motor voor concrete stappen op verenigingen. Tim Hofman, programmamanager duurzaamheid KNVB: “Dat honderden clubs tijdens de Groene Clubweken in actie zijn gekomen en het voortouw willen nemen in een duurzame toekomst voor volgende generaties is erg positief en mag je gerust een groot succes noemen.” Er zijn nu 1800 verenigingen aangesloten. De gemene deler: motivatie om voor een duurzame toekomst te gaan. Maar ook: een gedeeld besef dat je elkaar nodig hebt om stappen te zetten. 

Extra zetje niet alleen voor de winnaars
De drie winnende verenigingen kunnen nu wel heel makkelijk een vliegende start maken, maar ook de 397 andere deelnemers én alle andere verenigingen kunnen rekenen op steun. De Groene Club werkt onder andere samen met Mitsubishi Electric om plannen om te zetten in actie. Clubexpert Martijn van Leerdam van Mitsubishi Electric: “Verenigingen die niet weten waar ze moeten beginnen, helpen wij graag op weg met de juiste technische informatie, maar bijvoorbeeld ook op het gebied van de mogelijkheden voor subsidies. De Groene Clubweken hebben laten zien dat dit thema écht leeft. Ik ben supertrots dat ik samen met energietrainer John Williams afgelopen weekend de prijs heb mogen overhandigen aan drie prachtige voetbalverenigingen.” 

 

Interesse in een warmtepomp of advies op maat over verduurzaming op jouw vereniging? Neem dan contact op met jouw Groene Club adviseur.