Cookies op de website van De Groene Club

Ga voor laadpalen

Een groenere club; service voor leden en bezoekers én wat inkomsten voor de clubkas. Maak ruimte voor laadpalen, want het aantal elektrische auto’s groeit. De Groene Club helpt je graag verder.

Stel je voor dat je lid bent van een sportvereniging en je besluit om de volgende wedstrijd bij te wonen. Maar als je aankomt, blijkt dat je elektrische auto bijna leeg is en er is nergens een laadpaal te vinden. Dit is een frustrerende situatie voor bezoekers én buurtgenoten, want vanzelfsprekend gaat de bezoeker met laadstress nu rondjes rijden om vervolgens elders een schaarse laadpaal te bezetten.

Groei elektrische auto’s

Het aantal elektrische auto’s groeit gestaag. In Nederland zijn nu meer dan 200.000 elektrische auto’s en dit aantal groeit snel. De verwachting is dat in 2025 ongeveer 30% van alle nieuw verkochte auto’s elektrisch zijn en in 2030 100%. Deze ontwikkeling betekent dat er meer laadpalen nodig zijn om aan de vraag te voldoen.

Toekomstbestendig parkeerterrein

Verenigingen hebben een unieke kans om een bijdrage te leveren aan de overgang naar elektrisch rijden door laadpalen te plaatsen op hun parkeerterreinen. Dit biedt een belangrijke service aan de leden en bezoekers die met een elektrische auto komen. Het kan zelfs een beslissende factor zijn voor mensen om lid te worden van een vereniging als ze weten dat er laadmogelijkheden zijn.

Investering terugverdienen (en meer!)

Het plaatsen van laadpalen is niet alleen een service, het is ook een slimme zakelijke investering. De kosten van het plaatsen van een laadpaal zijn relatief laag en de opbrengsten kunnen hoog zijn. In de prijs per kilowatt kun je als vereniging servicekosten berekenen. Een ander voordeel is dat je je vereniging op de kaart zet als milieubewuste en duurzame organisatie. Bovendien ontlast je laadpalen in de buurt.

Een groenere club!

Het belangrijkste argument om laadpalen te plaatsen is natuurlijk de bijdrage aan een schoner milieu. Elektrische auto’s stoten geen CO2 uit en verminderen daarmee de impact van het verkeer op het milieu. Door laadpalen te plaatsen, draagt een vereniging bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en helpt zo mee aan het behalen van de klimaatdoelstellingen.

Ook laadpalen op jouw club? Ga naar deze website en vraag een offerte aan, dan nemen we contact met je op.