Cookies op de website van De Groene Club

Groene Club-weken: verduurzaming scoort! 

De eerste Groene Club-weken waren een groot succes. Meer dan 400 clubs doen mee aan campagne van Mitsubishi Electric en de KNVB om de vereniging te verduurzamen.

Van 9 maart tot en met 9 april 2023 waren de eerste Groene Club-weken, een initiatief van Mitsubishi Electric, duurzaamheidspartner van de KNVB. Het doel: bestuurders van voetbalverenigingen informeren, inspireren en motiveren aan de slag te gaan met het verduurzamen van de vereniging. 

Energie besparen op 1

Op veel verenigingen is het effect van verduurzaming al flink duidelijk op de energierekening. De installatie van zonnepanelen en een warmtepomp loont. Toch zijn er nog steeds veel verenigingen die willen verduurzamen, maar niet goed weten waar te beginnen. Daarom organiseerden Mitsubishi Electric en de KNVB tijdens de Groene Clubweken een webinar met energiebesparende tips en informatie over de diverse subsidiemogelijkheden. Daarnaast ontvingen clubs wekelijks een nieuwsbrief met praktische informatie. Ook stonden de KNVB-verenigingsadviseurs en experts van Mitsubishi Electric klaar om clubs persoonlijk te adviseren. Iets wat ze de komende periode blijven doen, want het aantal verzoeken voor een afspraak is groot.

Winnaar warmtepomp in mei 2023 bekend

Om verenigingen een extra duwtje in de rug te geven, maken drie clubs kans op een warmtepomp ter waarde van € 30.000. De drie clubs met de beste motivatie voor een duurzaam en toekomstbestendig verenigingsleven, winnen deze fantastische prijs. Meer dan 400 clubs hebben een motivatie ingestuurd. Het thema leeft! Begin mei maakt energietrainer John Williams namens initiatiefnemers Mitsubishi Electric en de KNVB de winnende clubs bekend.