Cookies op de website van De Groene Club

KNVB lanceert nieuwe campagne ‘Volle Bak!’

De KNVB is samen met Volkswagen gestart met de campagne Volle Bak. Het doel? Voetballers motiveren om vaker samen te rijden. Gemiddeld zitten er bij uitwedstrijden 2,1 personen in de auto. Steeds meer teams gaan voor Volle Bak!

In vergelijking met andere sporten carpoolen voetballers niet optimaal. Je herkent het vast: het is wedstrijddag en de parkeerplaats staat nokkievol met auto’s. Bezoekers wijken uit naar de berm en parkeerplaatsen in de wijk. Buurtbewoners beginnen te klagen.

Dat kan beter en Volle Bak maakt dit makkelijk. In de voetbal.nl-app kunnen teammanagers een rij-opstelling voor het hele seizoen maken. Zo is het snel duidelijk wie rijdt en of er genoeg auto’s zijn. En verzaken is lastiger. Motiveer jij jouw teams om gebruik te maken van de app?

 

Carpool plannen: zo werkt het

Download de app van Voetbal.nl. 

Plan je rijopstelling in de app. Klik bij de eerstkomende wedstrijd op ‘Aanwezigheid & rijden’.

Ga Volle Bak naar een wedstrijd of training. Dat is leuker én beter voor het klimaat.

CO2-uitstoot voetbal: mobiliteit is een kans!

‘Volle Bak!’ is een initiatief van de KNVB, samen met partners ENGIE en Volkswagen. De rijfunctionaliteit is te gebruiken via de app van Voetbal.nl. De KNVB, ENGIE, Volkswagen en Voetbal.nl streven ernaar om de CO₂-uitstoot in het amateurvoetbal verder terug te dringen.

Naast ‘Volle Bak!’ wordt dit ook gedaan door aanpassingen in het speelschema, de integratie van nieuwe manieren van transport, slimme laadpalen en diverse publiekscampagnes hopen de partijen de uitstoot in het voetbalverkeer terug te dringen.

Lees hier meer over de Volle Bak-campagne