Cookies op de website van De Groene Club

Laadpalen: Revolt bij de club

De snelle opmars van elektrische auto’s vraagt om een goede laadinfrastructuur bij sportcomplexen in het amateurvoetbal. Samen met Revolt gaan we voor duurzaam vervoer zónder laadstress voor leden en bezoekers.

De KNVB is een samenwerking gestart met de Nederlandse startup Revolt. Revolt is gespecialiseerd in laadpalen. Doel van de samenwerking is dat je in 2025 bij honderden voetbalverenigingen je auto kunt opladen. Zo stimuleren we samen elektrisch rijden. 

De elektrificatie van het wagenpark gaat hard. Natuurlijk blijft voetballend Nederland niet achter en dus is er een groeiende vraag naar laadpalen. Voetbalverenigingen die laadpalen aanbieden, dragen bij aan de transitie naar duurzaam vervoer. Bovendien ontlast je hiermee laadpalen in de buurt en voorkom je laadstress bij parkeerders. Als je weet dat je auto lekker staat te laden, sta je ook meer ontspannen op het veld of langs de lijn. 

Verduurzamen én verdienmodel

De Groene Club gaat altijd voor win-win en dat gaat hier zeker op. Laadpalen zijn goed voor de clubkas. Je rekent een klein bedrag per kilowatt en die inkomsten kun je investeren in de verdere ontwikkeling van de vereniging. Denk aan jeugdopleidingen, initiatieven voor sportparticipatie of natuurlijk verduurzaming. En het mooie is: een investering is niet nodig. 

Laadpaal op je parkeerterrein: hoe werkt het?

Rutger Bosch, co-founder van Revolt: “Samen met de KNVB gaan we de komende jaren clubs ondersteunen met hun laadinfrastructuur, zonder dat ze zelf hoeven te investeren. De behoefte om te kunnen laden is bij veel clubs groter dan het daadwerkelijke aanbod laadplekken. Daarom zetten wij ons in om de benodigde palen versneld te plaatsen.”

Dit initiatief past natuurlijk perfect bij De Groene Club. Dave Dekker, directeur commercie KNVB: “Als KNVB streven we naar het toekomstbestendig maken van onze voetbalverenigingen. Met Revolt ondersteunen we ze met laadinnovaties die belangrijk gaan worden op het gebied van mobiliteit. In de wetenschap dat er in Nederland steeds meer elektrische auto’s rondrijden, bereiden we samen met Revolt het Nederlandse amateurvoetbal goed voor op de toekomst.”

Geef je vereniging op via https://www.revoltzero.com/knvb