Cookies op de website van De Groene Club

Noodfonds hoge energiekosten

Zijn jullie energiekosten in 2022 en/of 2023 flink hoger dan in 2019? En komen jullie daardoor in de problemen? Dan komt jouw vereniging misschien in aanmerking voor het Noodfonds hoge energiekosten. 

Deze specifieke uitkering is voor amateursportverenigingen die géén gebruik kunnen maken van de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK)-regeling. Het doel van dit noodfonds is om verenigingen te helpen in de periode waarin de energiekosten zijn gestegen. De aanvraag loopt via de gemeente.

Problemen voor amateurverenigingen

Voetbalverenigingen zitten door de gestegen energieprijzen soms in financieel zwaar weer. Als het verschil in energiekosten met 2019 aantoonbaar groot is, kan de gemeente aanspraak maken op extra budget van de overheid. In totaal is er 6 miljoen euro. 

Gemeenten kunnen de specifieke uitkering aanvragen van 29 mei tot en met 15 september 2023. Informatie over de regeling vind je op overheid.nl

Denk je dat de vereniging voor de regeling in aanmerking komt? Maak dan een afspraak bij je gemeente. Ook kun je bij het KNVB-energieloket terecht met je vragen. Telefoonnummer (0)85 – 130 43 89. E-mailadres: info@degroeneclub.nl.