Cookies op de website van De Groene Club

Samen van en naar Oranje én andere voetbalfans ontmoeten

Samen van en naar Oranje rijden én andere voetbalfans ontmoeten. Bied een plekje aan in je auto of vindt er een.

Op deze pagina zie je een autootje. Klik erop en je kunt je rit aanbieden of er een vinden. Zo geregeld. Of lees verder voor meer informatie.

Samen rijden: win-win-win

Elke wedstrijd gaan er duizenden Oranjefans met de auto naar het stadion. Veel van de stoelen in deze auto’s zijn leeg. Dat kan beter. Beter voor het klimaat, beter voor de portemonnee én het kan veel gezelliger. Want hoe leuk is het om andere Oranjefans bij jou uit de buurt te leren kennen op weg naar de wedstrijd?

Autostoel aanbieden

Deel je lege autostoel(en) in de widget op deze pagina. Dat is dus het autootje in het blauwe balkje. Klik op: rit aanbieden. Oranjefans bij jou uit de buurt die een rit zoeken kunnen vervolgens via e-mail contact met jou zoeken met de vraag of ze mee mogen rijden. Als jij dit per mail aan hen bevestigt, regelen jullie daarna onderling een handige plek om af te spreken én of jullie eventueel autokosten voor bijvoorbeeld brandstof of parkeerkosten. 

Meerijden

Als je op zoek bent naar een rit klik je ook op de widget op de pagina en vervolgens op meerijden. Zoek een rit bij jou in de buurt en geef aan dat je mee wilt rijden.

Er wordt dan een e-mail verstuurd naar degene die de rit aanbiedt. Zodra deze persoon bevestigt per mail is jouw rit geregeld. Tip: laat in het veld van het persoonlijke bericht een leuk tekstje achter waarom je mee wilt rijden en jouw mobiele nummer.

Waarom stimuleert KNVB Volle Bak rijden?

Marc Nipius, bij de KNVB verantwoordelijk voor MVO: “We vinden het belangrijk om hier aandacht aan te schenken omdat we weten dat niet alle auto’s naar Interlands even vol zitten. Gelukkig gaan de meeste Oranjefans met het openbaar vervoer, maar als je dan toch met de auto gaat is het wel zo gezellig om de wedstrijd voor- en na te bespreken met andere fans. Daarnaast is samen rijden ook gewoon leuk en een mooie manier om Oranjefans aan elkaar te verbinden.”

Bij de Groene Club gaan we als sportverenigingen samen voor slimme mobiliteit. Join the club, de Groene Club! 

GA VOOR EEN VOLLE CLUBKAS

Wij staan voor sterke clubs die financieel gezond zijn. Scoren op duurzaamheid is vaak goed voor de clubkas. Afvalinzameling, energiebesparing of slimmere mobiliteit leveren echt iets op. Zo is energie één van de grootste kostenposten voor een sportvereniging. En is de som niet 1, 2, 3 te maken? Dan denkt de Groene Club mee.

Doe mee