Cookies op de website van De Groene Club

3 x winst: de all-electric warmtepomp

Ruim 300 voetbalclubs deden mee met de verduurzamingscampagne van de KNVB en Mitsubishi Electric. V.V. De Meern, AFC Quick 1890 en S.V. Duiveland hebben de all-electric warmtepomp gewonnen.

In maart en april stond het amateurvoetbal in het teken van ‘groen’. Ruim 300 clubs kwamen in actie tijdens De Groene Clubweken, een initiatief van de KNVB en duurzaamheidspartner Mitsubishi Electric, met als doel om hun accommodatie duurzamer te maken. De inzet: het winnen van een van drie premium warmtepompen ter waarde van €30.000.

De splinternieuwe warmtepompen worden geïnstalleerd op de complexen van het Utrechtse VV De Meern, AFC Quick 1890 uit Amersfoort en het Zeeuwse S.V. Duiveland. Afgelopen weekend overhandigde Energietrainer en voetballiefhebber John Williams de winnende cheques aan de clubs. Wat ze daarvoor moesten doen? Uitleggen, samen met hun leden, waar hun club ‘energie’ van krijgt. De verenigingen zijn er blij mee, of zoals de voorzitter van S.V. Duiveland zegt: ‘De slimste en beste waren we natuurlijk al, maar nu zijn we ook de zuinigste!’ Of eigenlijk op zijn Zeeuws natuurlijk, de ‘zuunigste’.

Lees hier meer over de winnende verenigingen