Cookies op de website van De Groene Club

VV Oliveo gaat voor zonne-energie!

Oliveo heeft de ambitie om zelf energie op te wekken omgezet in daden. Dankzij 290 zonnepanelen kunnen de lichtmasten aan, terwijl de energierekening laag blijft. Via De Groene Club kregen zij maatwerkadvies bij deze investering.

De vereniging uit Nootdorp-Pijnacker heeft duurzaamheid als één van de grote ambities voor de komende jaren. Via De Groene club kwamen ze in contact met Energie Transition Group (ETG). ETG onderzoekt hoe sportverenigingen energieneutraal kunnen worden. Hoe werkt het bijvoorbeeld als het slecht weer is? Zijn panelen dan wel rendabel?

De Groene Club biedt verenigingen de mogelijkheid om alle energiemaatregelen in samenhang te bekijken. ETG komt dan langs en kijkt naar de isolatie, de bestaande installatie en de kansen voor bijvoorbeeld zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen. Zo maakten de experts een routekaart voor Oliveo, waarbij ook werd voorgerekend wat zonnepanelen op dak van de sporthal zouden opleveren. Het aanbestedingstraject werd uiteindelijk gewonnen door een lokale ondernemer: SolSolutions.

Voor ETG is meedenken met verenigingen een dankbare taak. Guus Jansen: “Wij zijn blij dat wij Oliveo hebben kunnen ondersteunen bij het opstellen van een routekaart naar een gasloze en energieneutrale vereniging op termijn. De mensen van Oliveo hebben geweldig goed werk gedaan om de relevante informatie snel aan te leveren en, na het uitbrengen van ons advies, direct tot uitvoering over te gaan. Wij kijken dan ook met plezier terug op deze samenwerking.”

De zonnepanelen zullen naar verwachting al zo’n 110.000 kWh per jaar opleveren. Dat is al meer dan het eigen verbruik van ongeveer 60.000 kWh per jaar. En dat verbruik zal door andere maatregelen alleen maar omlaag gaan. Ronald Laarhoven, voorzitter van Oliveo: “Hopelijk kunnen wij voor het einde van dit lopende seizoen al gebruik maken van onze eigen opgewekte elektriciteit. Daarna is het de bedoeling snel door te pakken.” De vereniging wil door de investering voetbal toegankelijk houden voor iedereen. De kans dat de contributie daardoor betaalbaar blijft, is nu heel groot. Laarhoven: “Bovendien draagt Oliveo op deze manier bij aan het maatschappelijk belang en de doelstellingen van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.” 

Ook advies op maat via De Groene Club? Klik hier

Bron: Oliveo.nl