Cookies op de website van De Groene Club

Club uitgelicht

Met simpele maatregelen kun je al veel geld verdienen

Op het moment dat een paar jaar geleden de kleedkamers van R.K.S.V. De Tukkers aan renovatie toe waren, besloot de club uit Albergen het moment direct aan te pakken om verduurzamingsmaatregelen door te voeren. Spijt heeft de voetbalvereniging daar nooit van gehad. “We besparen duizenden euro’s per jaar aan vaste lasten.”

 

Ze waren er vroeg bij, bij R.K.S.V. De Tukkers. Inmiddels is verduurzaming een hot item voor veel sportverenigingen, maar een jaar of vijf, zes geleden was dat nog wel anders. “Destijds draaiden er pilots van de KNVB  samen met  de provincie Overijssel”, vertelt Eddy Bramer. “Zij waren op zoek naar kartrekkers op dit onderwerp. Samen met Berkum en Den Ham waren wij een van de eerste verenigingen die zich hier mee bezig gingen houden.”

Kosten besparen, dat was het hoofddoel van de investeringen. “We zijn een voetbalvereniging. Voetbal staat centraal en dat moet ook zo blijven. Dus toen we naar de leden toe gingen met dit verhaal, hebben we vooral dat benadrukt. ‘Het levert een besparing op, het is op den duur rendabel.’ Dat is goed ontvangen en de leden zijn inmiddels ook wel trots op wat we gepresteerd hebben op dat gebied.”

Overzicht nederland

Werkwijze

Om jouw sportvereniging volledig te ontzorgen, hebben we een vijfstappenplan ontwikkeld. Daarmee zorgen we voor optimale begeleiding en het best haalbare financiële resultaat voor jouw sportvereniging.

 • 01 Energiescan
  Energiescan

  Een adviseur voert een opname op locatie uit en presenteert de resultaten binnen twee weken in een overzichtelijk rapport.

 • 02 Opstellen plan van aanpak
  Opstellen plan van aanpak

  Op basis van het energierapport helpt De Groene Club jouw vereniging met een voorlopige keuze voor maatregelen.

 • 03 Best-value-maatregelen
  Best-value-maatregelen

  Voor de duurzame maatregelen heeft de Groene Club de beste deal voor je geselecteerd, een combinatie van kwaliteit, service, proces, betrouwbare partner èn prijs. Jouw vereniging hoeft niet zelf op onderzoek uit.

 • 04 Financieel advies
  Financieel advies

  Jouw vereniging kan ondersteuning krijgen bij het aanvragen van een lening en borgstelling via Stichting Waarborgfonds Sport.

 • 05 Realisatie
  Realisatie

  De Groene Club ondersteunt bij het implementeren van energiebesparende maatregelen.

Ga voor een volle clubkas

Wij staan voor sterke sportverenigingen die financieel gezond zijn. Het nemen van duurzame maatregelen die leiden tot het verlagen van de energierekening dragen daaraan bij. Energie is namelijk één van de grootste kostenposten voor een sportvereniging.

Doe mee