Cookies op de website van De Groene Club

DEZE VERENIGINGEN ZIJN AL GROEN


In de landkaart vind je alle verenigingen die al meedoen met De Groene Club. Zij hebben een gemiddelde besparingspotentie van € 7.000 per jaar.

Club uitgelicht

‘Ik wist meteen; met de groene club wil ik iets doen’

Albatross uit het Gelderse Ugchelen is een van de 37 clubs die eind 2018 is gestart met het verduurzamingstraject van De Groene Club. Op 21 november was de kick-off bijeenkomst in Zeist.

 

 

Vrijwilligster Gwendolyn de Munnik is laaiend enthousiast. “Ze hebben de vaart er lekker in.”

Of ouders meer vrijwilligerswerk wilden doen voor de club, zo luidde ongeveer de oproep van het nieuw aangetreden bestuur van Albatross deze herfst. Gwendolyn de Munnik voelde zich aangesproken. “Ik wilde best wat doen voor de club, maar wat en hoe? Ik had geen idee.” Een week na de oproep kwam het antwoord, toen de 42-jarige voetbalmoeder een artikel las in de krant over De Groene Club en verduurzaming bij voetbalverenigingen. “Ik wist meteen; daar wil ik iets mee gaan doen.”

Club uitgelicht

Met simpele maatregelen kun je al veel geld verdienen

Op het moment dat een paar jaar geleden de kleedkamers van R.K.S.V. De Tukkers aan renovatie toe waren, besloot de club uit Albergen het moment direct aan te pakken om verduurzamingsmaatregelen door te voeren. Spijt heeft de voetbalvereniging daar nooit van gehad. “We besparen duizenden euro’s per jaar aan vaste lasten.”

 

Ze waren er vroeg bij, bij R.K.S.V. De Tukkers. Inmiddels is verduurzaming een hot item voor veel sportverenigingen, maar een jaar of vijf, zes geleden was dat nog wel anders. “Destijds draaiden er pilots van de KNVB  samen met  de provincie Overijssel”, vertelt Eddy Bramer. “Zij waren op zoek naar kartrekkers op dit onderwerp. Samen met Berkum en Den Ham waren wij een van de eerste verenigingen die zich hier mee bezig gingen houden.”

Kosten besparen, dat was het hoofddoel van de investeringen. “We zijn een voetbalvereniging. Voetbal staat centraal en dat moet ook zo blijven. Dus toen we naar de leden toe gingen met dit verhaal, hebben we vooral dat benadrukt. ‘Het levert een besparing op, het is op den duur rendabel.’ Dat is goed ontvangen en de leden zijn inmiddels ook wel trots op wat we gepresteerd hebben op dat gebied.”

Werkwijze

Om jouw sportvereniging volledig te ontzorgen, hebben we een vijfstappenplan ontwikkeld. Daarmee zorgen we voor optimale begeleiding en het best haalbare financiële resultaat voor jouw sportvereniging.

 • 01 Energiescan
  Energiescan

  Een adviseur voert een opname op locatie uit en presenteert de resultaten binnen twee weken in een overzichtelijk rapport.

 • 02 Opstellen plan van aanpak
  Opstellen plan van aanpak

  Op basis van het energierapport helpt De Groene Club jouw vereniging met een voorlopige keuze voor maatregelen.

 • 03 Best-value-maatregelen
  Best-value-maatregelen

  Voor de duurzame maatregelen heeft de Groene Club de beste deal voor je geselecteerd, een combinatie van kwaliteit, service, proces, betrouwbare partner èn prijs. Jouw vereniging hoeft niet zelf op onderzoek uit.

 • 04 Financieel advies
  Financieel advies

  Jouw vereniging kan ondersteuning krijgen bij het aanvragen van een lening en borgstelling via Stichting Waarborgfonds Sport.

 • 05 Realisatie
  Realisatie

  De Groene Club ondersteunt bij het implementeren van energiebesparende maatregelen.

Ga voor een volle clubkas

Wij staan voor sterke sportverenigingen die financieel gezond zijn. Het nemen van duurzame maatregelen die leiden tot het verlagen van de energierekening dragen daaraan bij. Energie is namelijk één van de grootste kostenposten voor een sportvereniging.

Doe mee