Cookies op de website van De Groene Club

Win: spoelbak die water, zeep én energie spaart

Verenigingen gaan voor minder afval, maar eerlijk is eerlijk: dat levert meer afwas op. Met een geautomatiseerde spoelbak kun je nu 60% water besparen en je bekers, glazen en hard cups snel, handige en hygiënisch spoelen. Dat levert bovendien een lagere energierekening op.

De Groene Club denkt mee met verengingen nu er in januari 2024 een verbod komt op single-use plastic. We gaan voor minder afval en bij de meeste verenigingen zijn al perfect oplossingen gevonden voor de koffiebekers en glazen.

Hoe gaan jullie om met de extra afwas die dit oplevert? Kies je de vertrouwde spoelbak, een geautomatiseerde variant of een vaatwasser? Wij zochten uit wat een geautomatiseerde spoelbak van Aquafox kan opleveren.

Voordeel Aquafox na 35.000 bekers/cups

  • Waterverbruik: Met AquaFox bespaar je gemiddeld 60% aan water vergeleken met een gewone spoelbak.
  • Energieverbruik: AquaFox heeft 10 kWh per jaar. Een traditionele vaatwasser 1.300 kWh. Wanneer je dus overgaat op een traditionele vaatwasser, ga je veel meer energie verbruiken.
  • Reinigingsmiddelen: AquaFox is efficiënter en economischer in het zeepverbruik per glas dan de gemiddelde vaatwasser. Het verbruik is ongeveer 10% ten opzichte van een traditionele vaatwasser.

Terugverdientijd

Bij 35.000 gespoelde glazen is AquaFox (€76,-) veel voordeliger dan zowel een traditionele vaatwasser (€770,-) als een normale spoelbak (€194,-). Je investering in een geautomatiseerde spoelbak verdien je in ongeveer 10 jaar terug.

Duurzame keus: minder verbruiken, goed proosten!

Door gebruik te maken van een automatische spoelbak help je het milieu en je portemonnee door zuinig met water om te gaan. In een steeds droger Nederland is dat een welkome oplossing. Een schoon glas, levert natuurlijk ook beter schuim op. En je bent verzekerd van goed gespoelde glazen, wie er ook achter de bar staat.

Om voor jou vereniging te berekenen hoeveel je kan besparen, kan je kijken naar hoeveel koffiebekers en bier er op dit moment worden verkocht en hoeveel bekers er op dit moment worden gebruikt voor thee of ranja in de rust. Hoe meer je moet spoelen, hoe sneller je de Aquafox hebt terugverdiend.

Win een Aquafox

We mogen twee spoelbakken weggeven aan leden van De Groene Club. Wil je kans maken op de spoelbak? Stuur dan een mailtje naar de degroeneclub@knvb.nl 

Korting

Als lid van De Groene Club krijg je bij Aquafox bovendien standaard 15% op de spoelbak. Vermeld De Groene Club in de offerteaanvraag.

Lees meer over AquaFox voor verenigingen